Manualitat: Fem els Tres Reis

dimecres, 2 de gener del 2008

Per fer aquesta manualitat, necessitarem:

*Teixit de vellut o similar de tres colors diferents.

*un plat (per fer la rodona).

*tisores, agulla i fill gruixut.

*cola de contacte.

*passamaneries, antiqüel.les, perles, brillantets... o el que ens agradi més o tinguem més a ma per fer els ornaments.

*Taps de suro (d'ampolles de vi, per exemple).

*cigrons, mongetes o faves seques.

*temperes, aquarel.les o pintures acríliques de color blanc, rosat i marró.

*rotulador negre.

Començarem marcant el contorn d'un plat, sobre de la roba, per fer el cercle, i retallarem. Amb l'agulla i el fil, anirem voltant els cercles fent puntades no massa llargues, i deixant un trosset llarg de fil a costat i costat, per poder tibar el fil i fer l'arrugat després.

Pintarem els taps de suro, un de color blanc, un altre de rosat, i un altre de marró. I deixarem secar. un cop estigui la pintura eixuta, hi dibuixarem la cara, i amb perles o brillantons, farem les corones.

Estirarem els fils de la roba, fins que ens quedi com una bosseta, i ho emplenarem amb els cigrons o mongetes. Posarem el tap de suro pintat en el forat que ens queda, enganxant-jo amb cola. Per dissimular l'acabat de la roba, hi farem com un collaret per tapar-ho, encolant-ho. Ara només ens faltarà posar els ornaments, com per exemple, una passamaneria al voltant del coll, algun brillantó o perla.... i ja tenim els reis acabats.

Jo he trigat menys d'una hora en fer-los tots tres. És molt senzill, i queden molt bé. A la foto, es veuen una mica foscos, he triat de colors el granat, el blau i el negre. Estic segura que als Tres Reis d'Orient, els agradarà molt l'homenatge, i deixaran molts regals.