l'altre dia, vaig trobar una manualitat amb video explicatiu de com fer un llangardaix de paper maché a mailxmail.com. de moment us penjo com fer-ho, encara no ho hem provet de fer, quan ho tinguem ja us ho explicarem:

podeu veure el video pas a pas de com fer el llangardaix, o qualsevol altre bitxo que us faci més gràcia aqui

Passos per a realitzar el llangardaix de paper maché
Materials:
- Cartró
- Paper de diari
- Pintures
- Cinta adhesiva
- Cola blanca
- Pinzells
Procediment: Anem a fer un llangardaix decoratiu de paper maché. Abans de fer qualsevol manualitat és important preparar l'espai de treball, posarem paper de diari damunt de la taula, per a no tacar-la amb la cola o amb la pintura, i serà pràctic, encara que no imprescindible, cobrir un tros de cartró amb film transparent, això ens servirà per a poder donar suport la nostra figura quan estigui humida de cola i que no se’ns enganxi al cartró
El primer que farem serà dibuixar la silueta de la nostra figura en un tros de cartró i retallar-la. Ara hem de donar-li volum, per a això agafarem trossos de paper de diari i els anirem arrugant seguint la forma del cartró, i donant-li la forma desitjada. Ho anirem enganxant amb cinta adhesiva. No hem de preocupar-nos massa si veiem que ens queda algun petit buit, o no ens sembla totalment uniforme, ja que en el següent pas ho podrem arreglar. Una vegada tinguem tot el volum fet ja podem passar a recobrir-lo amb el paper i la cola. Primer, barregem la cola amb aigua, tres parts de cola i una part d'aigua, després, fem tires amb el paper de diari, no és necessari que siguin iguals ni rectes, al contrari, ens anirà bé tenir-les de formes i grandàries variades, ja que per a les parts més àmplies ens serviran tires amples, però per als detalls més petits ens seran més útils tires finetes. Ara podem començar. Amb el pinzell anem untant la figura amb la barreja de cola i aigua i li anem posant tires de diari per damunt, tornem a posar cola damunt del paper i així amb tota la figura procurant no deixar-nos cap espai sense cobrir. Perquè el paper sigui modelable és important untar-lo bé amb la barreja, i per a donar-li forma ens podem ajudar amb el pinzell o simplement amb les mans.
Perquè la figura sigui ben resistent serà necessari que li donem almenys dues capes de paper de diari i quan ho tinguem tot recobert hem de deixar-lo assecar durant unes 24 hores abans de poder pintar. Quan ja està sec comprovarem que és resistent, si veiem que algun punt està tou hem de reforçar aquesta part repetint el pas anterior i deixant assecar de nou. Una vegada reforçat i sec ja podem pintar, en aquest cas ho anem a pintar de color verd i li donarem uns detalls de colors variats per damunt, però aquest és un pas que cadascun pot realitzar al seu gust. A l'acabar de pintar-lo solament ens quedarà deixar que s'assequi i ja tindrem un bonic llangardaix de paper mache per a decorar qualsevol espai.

1 comentaris:

Mali ha dit...

Bona tarda, sóc la noia del vídeo, jeje, m'alegra que t'hagi agradat la meva manualitat, però et volia comentar que l'enllaç que va al vídeo no funciona, l'enllaç correcte és http://www.mailxmail.com/curso/vida/manualidad-lagarto-papel-mache.
Moltes gràcies, quan tingui temps ja faré més vídeos d'aquest estil.

Salutacions