El Parany per Ratolins

dimarts, 24 de febrer del 2009

Hi havia una vegada, un ratolí que vivia en una escletxa que hi havia a la paret de la cuina d'una masia, un dia, el Sr. Ratolí va mirar a través d'una esquerda a la paret i va observar com el granger i la seva dona obrien un paquet.
"Quina delícia hauran comprat aquesta vegada?" es va preguntar.
La seva sorpresa es va convertir en terror quan va descobrir que el que havien comprat era un parany per rates! Va Sortir corrent cap al camp cridant "hi ha una ratera a la casa! hi ha una ratera a la casa!"
La gallina al veure'l venir, va cacarejar, va aixecar el cap i li va dir "Sr. Ratolí, entenc que aquest és un greu problema per a vostè, però no té més conseqüències en el que a mi es refereix, per tant, no em molesti".
El ratolí va anar a veure al porc i li va dir "hi ha una ratera a la casa! hi ha una ratera a la casa!". El porc va procurar mostrar-se simpàtic però va dir "ho sento molt Sr. Ratolí, però no hi ha res que jo pugui fer excepte resar. Li asseguro que li tindré present en les meves oracions".
El ratolí va anar a veure a la vaca i li va dir "hi ha una ratera a la casa! hi ha una ratera a la casa!. La vaca li va dir "Ostres Sr. Ratolí, de debò que ho sento però, no és el meu problema".
Deprimit i desconsolat, amb el cap baix i molt trist, el ratolí va tornar al seu amagatall de la cuina per plantar cara al seu problema. Aquella mateixa nit, mentre dormien, un soroll els va despertar ... una mica semblant al d'un parany per a ratolins atrapant a la seva presa. La dona del granger va anar corrent a veure que havia atrapat. En la foscor no va veure que es tractava d'una serp verinosa i a l'acostar-se, la serp li va mossegar. El granger va dur a la seva dona a l'hospital on li van donar unes medicines i la van enviar de retorn a casa amb una mica de febre. Tot el món sap que una bona recepta per a cuidar als que tenen febre és fer sopa de gallina així que, el granger va sacrificar a la gallina per a fer el brou. No obstant això, la dona continuava malalta. La desfilada de veïns i amics era tal que va haver de matar al porc per a donar una mica de menjar a aquells que els visitaven. La dona no millorava i als pocs dies, va morir. Es va presentar tanta gent al funeral que el granger va decidir matar a la vaca a fi que hi hagués menjar durant els tres dies de la vetlla i altres serveis funeraris. El ratolí observava tot això des de la seva esquerda de la paret amb una gran tristesa.

Moralitat, la pròxima vegada que sàpigues d'algú que travessa un problema i pensis que no et concerneix, recorda: quan un de nosaltres és amenaçat, tots correm un risc. Tots estem units en aquest viatge anomenat vida. Hem d'ajudar-nos uns a uns altres, donar-nos suport i en ocasions, deixar a un costat el nostre egoisme per a atendre a qui sol•licita la nostra ajuda.





Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me
Vota'm al TOP CATALÀ!