Manualitats: fem les nostres boles per l'arbre de Nadal

diumenge, 22 de novembre del 2009

Ja s’apropen les festes de Nadal. I com cada any prepararem el nostre pessebre, i guarnirem l’arbre de Nadal. Aquest any, però, canviarem la decoració de l’arbre, per una altra feta per nosaltres mateixos, amb un cost molt baix (que això es interessant en temps de crisi), entretingut de fer, fàcil, i amb un resultat que sembla comprat a la botiga.
Els nens i jo, hem fet les nostres pròpies boles de Nadal per penjar a l’arbre, amb fil egipci i globus, n’estem molt orgullosos, i volem compartir amb tots vosaltres com ho hem fet. Proveu de fer-ho, i veureu que be i econòmic que surt. És més fàcil fer les boletes petites que la bola gran que varem fer per la làmpada.

Els materials que necessitarem per fer aquesta manualitat seran.

-Globus d’aigua (que son aquells tant petits).
-Fil Egipci (del color que vulgueu)
-Cola blanca
-Pinzell
-Tisores

Inflarem els globus amb la mida que vulguem les boles, prepararem la cola blanca en un got, aproximadament 3 parts de cola per 2 d’aigua, i ho barrejarem molt be.

Embolicarem la bola amb el fil (nosaltres hem triat un fil blanc i platejat), intentant que quedi força distribuït, però que quedin petits espais buits, la quantitat de fil dependrà de com ho vulguem de tupit. Quan considerem que la mida és adequada, tallem el fil, i intentem d’amagar la punta sota d’algun altre.
Amb el pinzell i la cola anirem pintant per sobre els fils, mirant que quedin ben impregnats de cola, però sense massa gruix, fer especial incís on hi ha acumulació de fils, per tal que arribi cola al que hi ha més ensota. Deixarem assecar, almenys 1 dia, que quedi ben sec i dur.
Quan està ben sec, rebentarem el globus, i esperarem que es desenganxi del fil tot sol, i traurem les restes del globus de dins la bola... Uf! Que s’ha deformat la bola? Cap problema, posem un altre globus dins, l’inflem i desinflem i torna a agafar la forma, sempre i quan hi haguem posat prou cola i estigui ben sec.
Ara només cal posar una mica de fil i penjar les boles al nostre arbre.

El temps aproximat que hem trigat per fer 40 boles ha estat de una hora per fer les boles i uns 20 minuts per rebentar-les. El cost aproximat de les 40 boles no ens ha superat els 4 euros. El resultat: original, perfecte, i sobretot fet per nosaltres.
Com us ha quedat? Suposo que molt be.




Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me Vota'm al TOP CATALÀ!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

que maques, sembla que les hagueu compret, provarem de fer-ho. gracies
Laia

Anònim ha dit...

m'agraden molt. ho intentarem

Magda Pérez Hervás ha dit...

Preciosas!

Anònim ha dit...

les hem fet, i el resultat, fantastic, moltes gracies.
marc i sonia

blade07 ha dit...

han quedat molt i molt be.

Anònim ha dit...

Quina particularitat te el fil egipci? on es troba?

Sònia ha dit...

MOltes gràcies per compartir la teva idea. Ho provaré amb els meus alumnes.

Anònim ha dit...

ho trobo fantastic, es pot fer tambè amb llama?

Anònim ha dit...

Felicitats, m'han encantat i encara estem a temps!!! Merci

Anònim ha dit...

Genial!!
Preciosa manualitat per gaudir a aquestes festes nadalenques!