Recordeu com varem fer les roses amb llaunes de refresc? Doncs ara ho hem intentat amb l'alumini de les càpsules del cafè nespresso, i ens han sortit unes rosetes ideals per portar com arrecades. El sistema és el mateix, però al tenir la mida molt més reduida, es complica una mica. I com que els dits de la mama (o sigui jo, que sòc la que estic redactant això), són una mica massa grossos i patosos, en Jordi (9), em va demanar que li expliquès com ho tenia que fer (no sé si és que n'hi vol regalar a alguna noia...), i així ho hem fet. Tinc un assortiment d'arrecades ideal per cada color. La manualitat és senzilla de fer, sobretot si ja s'ha practicat amb les roses grans de llauna, només cal tenir una mica més de paciéncia i traça.
El passos que hem seguit per fer aquestes precioses rosetes d'alumini son:
Material necessari:
* 2 càpsules de cafè nespresso.
* Plantilla de flor de 6 pètals petita.
* Llàpis o bolígraf .
* Cola instantanea (loctite).
* Tisores.
* Escuradents rodó.
* 2 bases per arrecades.
Primer de tot, netejarem les càpsules de nespresso, i li tallarem la part de dalt i la de baix, i ens quedarà una làmina plana d'alumini. Amb la plantilla i el llàpis o bolígraf, anirem marcant les flors, necessitarem 5 flors per fer 2 arrecades.

Un cop marcades les flors, les tallarem. Primer el contorn, despés marcarem un punt en el centre de la flor, i tallarem els pètals fins quasi arribar al punt.

I ens quedaran més o menys així.


Ara el que tenim que fer és a 2 flors treure 2 pètals junts (arribant fins al punt del centre). A 2 flors li treurem 1 pètal, i la flor que queda la partirem en 2 i ens quedaran 2 peces de 3 pètals. ens hauria de quedar així.

Ara juntem els costats dels pètals, i amb l'escuradents rodó, cargolem una miqueta els pètals, i ens hauria de quedar així.

Amb molta cura, i utilitzant unes pinces (per no enganxar-nos els dits), anirem enganxant, primer la de 1 dins la de 2, aquesta dins la de 3, aquesta dins la de 4 i finalment tot a la de 5.

Un cop seca la cola, ens han quedat unes petites rosetes fetes amb càpsula reciclada de nespresso precioses.

Ara només tenim que enganxar la base per arrecades i mireu que xules! Ja no sé si és amor de mare, o realment el meu fill és un artista! gràcies Jordi!Si T'agrada Aquest Bloc pots votar-me
Vota'm al TOP CATALÀ!

1 comentaris:

María Corcuera ha dit...

Que destreza dios mio. gracias por compartir, os dejo mi blog de actividades creativas para papis ocupados. http://creamomentos.blogspot.com/