Fem un Fanalet per anar a esperar els Reis...

diumenge, 30 de desembre del 2007



FEM FANALETS PER ANAR A REBRE ELS REIS
El fanalet és un cub obert per la part de dalt. A cada una de les 4 parets hi ha obertures que deixen passar la llum d’una llàntia encesa a l’interior (és més segur, però posar-hi una petita llanterna, o bombeta conectada a una pila). Tot el conjunt se subjecta d’un pal lligant-lo amb fil.
Necessitarem:
1 cartulina, paper de celofan, cola, punxò o ganiveta, llàpis, recle i escaire o cartabó.

Amb un recle i un escaire o cartabó, dibuixarem sobre la cartulina un quadrat d'uns 16 x 16 cm. Les parets les farem d'uns 17 o 18 cm d'alt, però només d'uns 14 d'ample per la part de sobre. dibuixarem unes pestanyetes per poder enganxar, d'1.5 cm.
Un cop marcat tot això, hem de fer obertures laterals per que hi pugui passar la llum. Podem dibuixar-hi estrelles, campanetes, llunes... el que vulguem. Un cop dibuixat, els nens poden retallar-ho fent servir el sistema del punxó, o be els grans, retallar-ho amb una ganiveta (cutter). Per la pert del darreta, enganxarem paper de celofan de colors, i farem uns foradets a dalt per passar-hi el fil.
Tanquem el cub i enganxem les pestanyes, passem el fil... i ja tenim un fanalet casolà, que ha sigut divertit i entretingut de fer, i segur que als reis mags d'orient els agradarà molt....